Skip to main content

Generalentrepriser

Generalentreprise 
Byggherre har separat kontrakt med rådgivere og kontrakt med generalentreprenør som har ansvar for alle fag. Ønsker byggherre selv å kontrahere hvert fag /noen fag men ønsker å tiltransportere disse til generalentreprenør gjøres dette mot et konkurranseutsatt påslag og forholdet må være spesifisert i anbudsgrunnlaget til alle entreprisekontraktene.

Generalentreprise kan blant annet være fordelaktig i prosjekter hvor alle fagene er godt definerte, hvor byggherre har sett fordel i å gjennomføre all prosjektering med egen rådgivergruppe.

På en generalentreprise er arkitekt og rådgivere er fortsatt styrt av byggherren. Byggherren inngår imidlertid bare én entreprisekontrakt, og det er med generalentreprenøren som da har ansvar også for utførelsen av de tekniske fagene (elektro, VVS, m.m.) i tillegg til de bygningmessige. Normalt benyttes kontraktsstandarden NS 8405, eventuelt den eldre NS 3430.

Fordeler og ulemper med generalentreprise
Byggherren har stor påvirkningsmulighet også ved generalentrepriser, samtidig som han har et relativt lite koordineringsansvar. Samordningen av de andre entreprisene vil generalentreprenøren imidlertid ta seg betalt for i form av påslag i anbudet/tilbudet/kontrakten. Byggherren bærer risikoen for feil og mangler i prosjekteringen.

Vårt mål er å være den foretrukne entreprenør for profesjonelle og offentlige byggherrer.

Se også Wikipedia

Entrepriser

Eiendomsutvikling

Kontakt oss:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
952 83 220

Firma og næring:

Privatpersoner kan vi hjelpe med: